09 de marš de 2019
09.03.2019
Diari de Girona

La Bisbal fa una aposta per recuperar la programaciˇ pr˛pia de la rÓdio local

L'Ajuntament preveu obrir la nova estaciˇ radiof˛nica abans del juny. Els nous pressupostos destinen 20.000 euros a comprar nou material

09.03.2019 | 01:33
La Bisbal fa una aposta per recuperar la programaciˇ pr˛pia de la rÓdio local

L'Ajuntament de la Bisbal destina una partida de 20.000 euros en els pressupostos de 2019 per a nou equipament per la Ràdio La Bisbal. Segons el consistori, l'objectiu és apostar per recuperar la programació local i, a llarg termini, per poder utilitzar el nou equipament per fer formació radiofònica al municipi.

«Volem apostar perquè la gent que vulgui fer ràdio al poble pugui fer ràdio», explica el regidor de Transparència i Comunicació, Josep Maria Castells. La partida dels pressupostos anirà destinada a comprar nou equipament informàtic, equipament de so, una nova antena, micròfons, entre altres.

Pel que fa a l'obertura de l'emplaçament físic de la ràdio a l'edifici de l'antic ajuntament, el consistori explica que en els propers dies es licitarà el mobiliari intern. En aquest sentit, el consistori assegura que la previsió és poder obrir el nou espai abans del juny i, si fos possible, l'1 de maig coincidint amb l'aniversari de la ràdio.


Fruit de la història

Segons Ràdio Capital, l'emissora municipal va començar a emetre de manera intermitent als anys 70. A partir dels anys 80 començaria una etapa més sostinguda que duraria fins a principis dels 2000. Als seus inicis, però, es remunten al somni d'un grup de joves aficionats a l'electrònica que van instal·lar l'emissora dins el local d'una granja de gallines.

Actualment l'únic programa local que s'emet quinzenalment a l'estació és Secrets d'escola que és una iniciativa de l'escola Joan Margarit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook