12 de març de 2019
12.03.2019
Diari de Girona

Ullastret assumirà la gestió de l'única botiga del poble per facilitar la vida de la gent gran

Els veïns hi podran trobar productes de primera necessitat com pa, llet o carn, a més de ser un punt de trobada per poder conversar

11.03.2019 | 23:57
L'establiment està situat al centre del poble, sota la llotja gòtica.

Facilitar les compres a la gent gran del poble i, a la vegada, oferir-los un punt de trobada on poder socialitzar-se entre ells. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament d'Ullastret ha decidit tirar endavant una innovadora iniciativa que posarà en marxa el pròxim mes d'abril: assumir la gestió i obrir l'única botiga del poble.

Aquest establiment va ser una carnisseria fins que fa un temps els seus propietaris, els germans Saló, es van jubilar i van decidir tancar-la. Des de llavors, els veïns i veïnes d'aquesta localitat baix-empordanesa de prop de 300 habitants -la majoria d'ells, gent gran- s'han hagut de desplaçar fins als supermercats d'altres poblacions per poder fer la compra o buscar maneres alternatives per poder obtenir productes de primera necessitat.

Conscient d'aquesta situació i de l'envelliment dels seus habitants, l'Ajuntament ha decidit facilitar-los la vida, tornant a obrir la carnisseria dels germans Saló, l'únic establiment del qual disposava el poble i que, fins al seu tancament, tenia molt èxit entre els ciutadans. Per fer-ho, el consistori va arribar a un acord amb els propietaris per llogar-los el local, assumir-ne la gestió per als pròxims dos anys i reconvertir-lo en un establiment de queviures.

Segons fonts municipals, el primer pas serà contractar un dependent per poder obrir el pròxim mes d'abril. A la botiga, els clients hi podran trobar, sobretot, productes de primera necessitat com pa del dia, llet, llegums o carn. De fet, la carn es portarà envasada al buit des de la carnisseria que els Germans Saló encara conserven oberta a Pals, de manera que la carn que es vendrà serà de proximitat. A més, al final de la jornada laboral, la persona que hi treballi, també s'encarregarà de portar la compra als ullastrellencs que no puguin sortir de casa per motius de salut o d'edat.

Més enllà d'un negoci, però, el consistori vol que l'obertura d'aquest local ofereixi una excusa a la gent gran del poble per sortir de casa cada dia, caminar una mica i poder conversar amb altres veïns i veïnes de la localitat. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament es plantegen aquesta gestió com un servei municipal destinat als avis i àvies d'Ullastret.

Situada al centre del poble i, més concretament, sota la llotja gòtica, la botiga s'anomenarà Ca la Pilar, en homenatge a la mare dels germans Saló. De moment, el consistori té previst obrir unes hores al matí, de dilluns a dissabte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook