Un informe de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat detecta que algunes actuacions de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols «poden denotar falta de sensibilitat vers el patrimoni cultural del municipi». El document és fruit d'una queixa que va presentar un grup de veïns de la plataforma Alerta Sant Feliu al Departament de Presidència de la Generalitat per a set actuacions que s'han fet darrerament al municipi i ha estat entregat a finals de febrer a una membre de l'entitat ciutadana.

Des del consistori informen que el document no ha estat notificat a l'Ajuntament -l'han conegut a través de la premsa- i, a més, en destaquen algunes incongruències com el fet que hi hagi actuacions que s'hagin atribuït al consistori però hagin sigut iniciatives de Ports o s'hagin realitzat amb informes de la Generalitat. «Si creuen que alguna cosa no està ben feta, el mínim que podrien fer és informar l'Administració que ho ha executat», apunta el regidor d'Urbanisme, Josep Saballs.

Segons l'informe, el consistori no ha comès «cap il·legalitat» però sí que detecta «manca de sensibilitat». Més concretament, el document analitza els set aspectes de la queixa del grup de veïns Alerta Ciutadana per actuacions com són: la tala d'arbres, les actuacions a fonts d'aigua, els treballs a una muralla portuària del segle XV, les restes arqueològiques del monestir, les obres a la plaça Ferran Agulló, la revisió general del Catàleg de Béns Protegits i les obres de l'arquitecte Joan Bordàs. Algunes precisions que fa l'informe són per exemple el fet que el Departament de Cultura demanarà a l'Ajuntament que inclogui al seu catàleg les obres de l'arquitecte Joan Bordàs que consten a l'Inventari de patrimoni artístic i que el mateix Departament demanarà informació al consistori sobre l'expedient administratiu de l'actuació a la muralla portuària.

Tal com informa Saballs, entre altres actuacions, l'Ajuntament ha vetllat per la restauració de l'estàtua La Pepita, ha ampliat els béns patrimonials i la setmana vinent s'iniciarà el procés de contractació per revisar el catàleg de béns patrimonials.