15 de març de 2019
15.03.2019
Diari de Girona

Begur protegeix la vegetació del sistema dunar de la platja del Racó

El consistori vol evitar que es culli o es trepitgi una espècie en perill d'extinció i que està protegida per llei

15.03.2019 | 01:13
També es col·locaran cartells informatius.

L'Ajuntament de Begur està desenvolupant un projecte de protecció del sistema dunar a la platja del Racó on hi creix una planta en perill d'extinció. Es tracta de l'espècie Stachys maritima, de distribució molt reduïda i que es troba protegida per llei (Decret 172/2008 de la Generalitat de Catalunya).

A més, en aquest sector també s'hi troba la Polygonum robertii, la qual està en retrocés com a conseqüència de la transformació urbanística del litoral mediterrani. Segons va informar ahir el consistori, l'actuació està consistint a delimitar el sistema dunar per posar-lo en valor i col·locar panells informatius sobre la biologia d'aquestes espècies. «Queda totalment prohibit collir aquesta planta, i no es pot trepitjar la zona delimitada», va subratllar l'ajuntament.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Begur va recordar que les espècies que viuen en aquests hàbitats de duna s'han d'adaptar a unes condicions extremes, ja que són zones d'elevada insolació, a més de fort vent, salinitat de l'aigua, entre d'altres factors.

A més aquests hàbitats es veuen fortament impactats per la presència de l'home i més concretament, en aquest punt de la platja del Racó, on el sistema dunar es troba tan a prop de l'accés a peu i vehicles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit