L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro aposta per col·locar una nova nòria al municipi després de perdre la mítica del Magic Park, que ha estat enderrocada amb les instal·lacions els darrers dies. En aquest sentit, el consistori estudia la possibilitat de compra després que els informes municipals descartessin l'opció de restaurar l'antiga canviant-ne la ubicació.

«Ja tenim ofertes sobre la taula d'empreses que tenen rodes a diferents ciutats europees», va explicar ahir l'alcalde de Platja d'Aro en una entrevista a Ràdio Capital. Segons el batlle, la voluntat de l'equip de govern és instal·lar-ne una de nova abans de final d'any, en aquest sentit, les ofertes s'estan estudiant, així com el lloc d'emplaçament.

L'octubre passat, el consistori havia anunciat la possibilitat de traslladar la gran roda del Magic Park a una zona verda pròxima i iniciar un procés de restauració. El projecte, va apuntar l'alcalde, es va acabar mostrant inviable en els estudis encarregats. A més, l'objectiu, afegeix, és obtenir una nòria que pugui ser operativa i no només una instal·lació decorativa.

Les tasques d'enderroc del parc, obert el 1974, van començar fa menys de tres setmanes. Una vegada acabada l'actuació, la previsió és que l'empresa acabi de retirar tota la runa abans de Setmana Santa i deixi el solar a punt perquè s'hi pugui desenvolupar un nou edifici. Aquesta finca és de propietat privada i està previst que s'hi desenvolupi un hotel, un espai comercial en el primer soterrani i un aparcament, en el segon soterrani. Es tracta d'una zona més petita, ja que uns metres de la part on hi havia instal·lada la famosa nòria passaran a ser municipals.

El parc va tancar les portes definitivament l'11 de setembre del 2017 i estava previst que els treballs de desmuntatge comencessin abans de finalitzar el 2018. La presència d'amiant cancerigen, però, va endarrerir tota l'operació, que va començar a principis de març seguint els protocols de seguretat de la Generalitat.