El Consell Comarcal del Baix Empordà i la cooperativa Ramaders del Baix Empordà, membre de Llet Nostra, han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració per sumar esforços. L'acord és fruit del treball que realitza Xarxa Tràmec, la xarxa de dinamització agroalimentària del Baix Empordà, i servirà perquè les dues entitats cooperin en la innovació i la sostenibilitat en el sector ramader comarcal.

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català, i Jordi Riembau, president de Ramaders del Baix Empordà, han escenificat la rúbrica a les noves oficines de Ramaders del Baix Empordà, ubicades a la Bisbal d'Empordà i inaugurades recentment per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà.

La Xarxa Tràmec és un projecte impulsat per l'àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà amb l'objectiu de consolidar el sector agroalimentari de la comarca. La iniciativa parteix del convenciment que aquest sector és el vertebrador del paisatge i l'economia de l'Empordà, i que com a tal ha de ser dinàmic, sostenible i innovador.

Sumar esforços al sector

Així doncs, des del Consell s'ha encetat aquest projecte, que funciona gràcies a la cooperació público-privada entre la multiplicitat d'actors que incideixen en l'àmbit agroalimentari al Baix Empordà. Per tal de potenciar el creixement, la viabilitat i la professionalització del sector, el projecte s'estructura en tres eixos: innovació, sostenibilitat i pesca.

Per a cadascun d'aquests tres eixos, s'han elaborat línies estratègiques i s'han establert acords marcs d'entesa amb representants de les parts implicades. Ramaders del Baix Empordà s'ha convertit en el membre número 44 de Xarxa Tràmec, que continua sumant els agents del sector agroalimentari del Baix Empordà en pro d'un treball conjunt.