L'Oncoextreme, la cursa d'obstacles solidària organitzada pel Club Esportiu Palamós a benefici de la Fundació Oncolliga Girona, ja ha obert les inscripcions per a la pròxima edició, que se celebrarà el 5 de maig. A més de la inscripció individual, aquest any hi haurà també la possibilitat d'inscriure's per equips en dues modalitats més: colla (més de tres persones majors d'edat) i família (amb com a mínim un terç dels membres del grup menors de 16 anys).

Tot i ser una cursa cronometrada, no és un esdeveniment competitiu, sinó un repte personal i solidari, i l'objectiu és que tots, grans i petits, gaudeixin junts d'un matí d'activitat física diferent i divertida. Com en edicions anteriors, el recorregut de la prova, de 7,5 km, es manté dins del terme municipal de Palamós, amb sortida i arribada a la Fosca, i transcorre en bona part a l'entorn de cap Roig.

Durant el recorregut els participants hauran de superar una vintena d'obstacles de diversa dificultat. Els obstacles, ideats per Xavier Adroher, estan dissenyats de manera que els nens a partir de 10 anys els poden superar tot sols i els menors d'aquesta edat ho poden intentar amb l'ajuda dels pares o adults que els acompanyin. La sortida serà a les 9 del matí i al llarg del recorregut hi haurà dos punts d'avituallament, i un tercer a l'arribada.

La inscripció es pot fer online des de la web d'Oncolliga fins al 2 de maig, i el preu oscil·la entre els 17 i els 20 euros per persona segons la categoria. Tots els que s'inscriguin abans del 15 d'abril tindran un descompte del 50%.

Les inscripcions es podran fer també de manera presencial els dissabtes 6, 13 i 27 d'abril a les oficines del Club Esportiu Palamós, dins del pavelló, i el 4 de maig al punt de control d'inscripcions instal·lat a la platja de la Fosca.

S'obsequiarà a tots els participants amb un detall d'agraïment i, per primera vegada, hi haurà un trofeu commemoratiu al millor corredor, a la millor corredora, al millor equip de la categoria Colles i al millor equip de la categoria Familiar.

L'objectiu de l'Oncoextreme és recaptar fons per als programes de la Fundació Oncolliga Girona, com per exemple serveis de fisioteràpia, drenatge limfàtic, suport psicològic, material ortopèdic, etc., amb la supervisió del Comitè Tècnic de l'entitat.