22 de març de 2019
22.03.2019
Diari de Girona

Els tècnics veuen viable la nova rotonda de Palafrugell

L'Ajuntament farà una valoració econòmica i vol tirar endavant l'obra a l'avinguda Pompeu Fabra

22.03.2019 | 20:41
Els tècnics veuen viable la nova rotonda de Palafrugell

L'Ajuntament de Palafrugell confirma la viabilitat de la instal·lació d'una nova rotonda a l'avinguda Pompeu Fabra amb el carrer del Bruguerol després de l'informe de la prova pilot realitzada el dijous 14 de març. L'objectiu de l'estudi era comprovar els impactes de l'obra i, segons els tècnics, el balanç és positiu.

«Va ser una de les demandes més recurrents en el pla de Mobilitat», explica el regidor Seguretat Ciutadana i Vocal de la Comissió d'Urbanisme, Xavier Jonama, «estem acabant de valorar el projecte econòmicament, però si continuem al govern es tiraria endavant l'obra abans de final d'any».

La prova pilot ratifica que amb la instal·lació del giratori en aquest punt es reduirà considerablement el temps d'espera de pas en els moments punta del dia. Un dels aspectes estudiats és també la circulació d'autobusos i vehicles pesants.

Camions i autobusos

Segons l'informe encarregat, del total de vehicles que cada dia passen per aquest encreuament, només un 2% són camions; una xifra massa baixa com per determinar la mobilitat en aquest punt clau del municipi, informen. Per afrontar-ho, s'eliminarà la senyalització vertical i s'establiran itineraris alternatius pels girs a l'esquerra pensats per vehicles pesants i autobusos.

D'altra banda, el document també recomana ubicar algun element reductor de la velocitat a les vies principals pe evitar que els vehicles arribin a la rotonda a més velocitat de la permesa. Pel que fa als vianants, es recomana mantenir els semàfors en posició intermitent com a senyal d'alerta pels vehicles i la possibilitat de tancar la circulació a demanda quan algun vianant vulgui travessar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook