23 de març de 2019
23.03.2019
Diari de Girona

Reparació jurídica a les famílies de vuit palamosins afusellats

L'acte es va fer amb la consellera de Justícia, l'alcalde de Palamós i els familiars de les víctimes

23.03.2019 | 01:33
La consellera de Justícia entrega els certificats reparatoris als familiars de vuit afusellats, ahir.

La consellera de Justícia, Ester Capella, va lliurar ahir a Palamós els documents que acrediten la nul·litat de les sentències de mort de vuit veïns del municipi afusellats pel règim del dictador Francisco Franco. L'acte es fa en compliment de la Llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, que el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat l'any 2017.


Alcaldes afusellats

A Palamós, hi ha documentats un total de 165 persones que van ser represaliades pels tribunals franquistes, una vintena de les quals van ser sentenciades a mort i executades. L'acte d'entrega d'ahir es va fer als familiars de vuit palamosins sentenciats a mort durant la dictadura. El document de la institució catalana s'entrega amb prèvia sol·licitud i declara il·legals les sentències i resolucions dictades per causes polítiques a Catalunya entre l'abril de 1938 i el desembre de 1978.

Entre els certificats reparatoris hi ha Josep Fàbrega i Dídac Garrell, dos exalcaldes de Palamós que van ser afusellats el 12 d'agost de 1939 al cementiri de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit