Refer les voreres, la construcció d’uns lavabos públics al centre del municipi i l’adequació del circuit urbà de la zona de la Volta del xiprer. Aquestes són les propostes més votades pels bisbalencs que han resultat escollides en els pressupostos participatius del 2019.

La votació ha culminat aquest dilluns on han participat un total de 803 persones majors de 16 anys hi han dit la seva. En aquest sentit, hi ha hagut un increment de la participació del 12,62 per cent en relació a l’any passat on van votar 713 persones. En general, la participació d’enguany suposa el 9 per cent del total de la població.

Una de les novetats ha estat el sistema de votació. En aquest sentit, s’han fet dues categories de propostes, les de més de 40.000 euros i les de menys. Aquesta metodologia s’ha implantat partint de l’anàlisi dels anteriors processos participatius amb la voluntat que d’aquest en sorgeixi una gran inversió, a més de les menors. Així doncs, es podia votar una proposta de les vuit amb un cost estimat de més de 40.000 euros. A la primera categoria la proposta guanyadora ha estat la de millores en voreres -valorada en 100.000 euros-, que ha obtingut un total de 220 vots. A més, la partida se sumarà als 200.000 euros que els pressupostos municipals d’enguany ja havia reservat per aquesta qüestió i s’invertiran un total de 300.000 euros en millorar les voreres bisbalenques.

Circuit urbà

De l’altra banda, es podien votar quatre propostes de les 21 de 40.000 euros o menys que han quedat finalistes. Aquí, els vots han quedat més repartits, però, la primera proposta guanyadora és la construcció d’uns lavabos públics al centre de la Bisbal -valorat en 25.000 euros-, que ha obtingut 223 vots. Com que en aquesta categoria s’hi havien reservat 40.000 euros, també es podrà dur a terme la segona propostaque és l’adequació del circuit urbà de la zona de volta del xiprer amb 214 vots.