El municipi de Santa Cristina d'Aro ha col·locat diverses trampes per a vespes asiàtiques repartides per diferents punts, tant al nucli urbà com a les urbanitzacions. Des de fa anys, l'Ajuntament ja disposa d'un equip especial per eliminar els nius d'aquesta espècie al municipi i se seguirà fent com a complement d'aquesta nova acció.

Les trampes formen part d'una prova pilot que es basa en «captar el nombre màxim de reines de les vespes asiàtiques per evitar que facin niu». Les trampes consisteixen en una ampolla de plàstic amb un líquid d'origen natural que atrau els animals, que d'aquesta manera es queden dins de l'ampolla.

Les trampes s'han començat a col·locar aquest mes de març, coincidint amb l'època en què les reines desperten de la hivernació i surten a formar el niu primari, tot i que a partir de l'estiu es convertirà en el niu secundari.

Les brigades de retirada de nius de vespa asiàtica del municipi van arribar a eliminar una desena de nius durant el 2018. La vespa asiàtica va arribar a l'Alt Empordà el 2012 i es tracta d'una espècie depredadora invasora.