27 de març de 2019
27.03.2019
Diari de Girona

Els serveis de neteja de Pals faran vaga sis dies a l'abril per reclamar millores laborals

La UGT anuncia una aturada indefinida per al 15 d'agost si no hi ha millores · Critiquen la «passivitat» de l'empresa i la poca implicació municipal

27.03.2019 | 00:09
Els serveis de neteja del municipi de Pals, en una imatge d'arxiu.

Els treballadors i treballadores de neteja del centre de treball FCC de Pals faran una vaga de sis dies a l'abril i amenacen amb una aturada indefinida a partir del juny si no es «desbloqueja» la negociació del nou conveni.

El sindicat UGT assegura que el mes de setembre es va constituir la mesa i van començar les converses però que la resposta de l'empresa FCC és que «com que s'ha d'iniciar una nova concessió, no es farà cap negociació fins que es conegui el nou adjudicatari».

El sindicat afirma que el mes de febrer van entrar una instància a l'Ajuntament explicant la situació i critiquen «l'actitud dilatòria de l'empresa i la poca implicació» municipal.

Vaga indefinida

Segons han explicat, hi ha una nova adjudicatària del servei però s'hi ha interposat un recurs i això fa que els treballadors es trobin, de nou, a «l'inici de les negociacions». Reclamen millores salarials i denuncien que fa més de cinc anys que no veuen increments de sou.

La vaga que la quinzena de treballadors han acordat per unanimitat es farà del 17 al 22 d'abril i continuarà de manera indefinida a partir del 15 de juny si no hi ha canvis en la posició de l'empresa.

En aquest sentit, el sindicat ha informat de la decisió a la seva web. «Davant d'aquesta situació conflictiva, amb una clara repercussió negativa per a la plantilla, l'actitud dilatòria de l'empresa i la poca implicació de l'Ajuntament de Pals en la negociació del conveni col·lectiu, s'ha decidit convocar la vaga».

A l'espera de com avança la negociació, de moment no hi ha hagut cap pronunciament per part del consistori. Per altra banda, l'acció reivindicativa coincidirà amb el 25è aniversari de la campanya gastronòmica Pals i la Cuina de l'arròs, del 5 d'abril al 13 de maig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook