El Defensor del Ciutadà de Palafrugell, Josep Esteba, va realitzar 52 actuacions durant l'any passat relacionades amb urbanisme, serveis socials o activitats, entre altres. Esteba va presentar aquestes dades a l'inici del ple municipal que es va portar a terme dimarts. Segons va explicar, en aquest total d'actuacions, s'hi inclouen exactament 41 queixes, 10 consultes i una derivació i comprenen només els darrers nou mesos de l'any, a partir de l'abril de 2018 que és quan va prendre possessió del càrrec. «Després de l'experiència d'aquests mesos escoltant i ajudant els ciutadans, puc afirmar que el Defensor del ciutadà cobreix un espai important en el consistori», va destacar

el Defensor del Ciutadà de Palafrugell.

D'altra banda, aquest mes de març el Defensor del Ciutadà de Palafrugell ha estrenat nova imatge, amb un logotip que intenta reflectir el seu paper com a ens que vetlla pels deures dels ciutadans i ciutadanes. En el cas de les actuacions del Defensor del Ciutadà, el procediment de cada queixa pot variar segons les seves característiques, algunes són de més ràpida resolució i d'altres s'allarguen més en el temps.

Segons va informar el consistori, la figura del Defensor és la de mediador entre les dues parts, el ciutadà i l'administració, i en moltes ocasions la seva tasca és més aviat pedagògica, alhora de fer recomanacions o suggeriments a la ciutadania.

Des de la seva creació, la figura del Defensor té com a funció defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns de Palafrugell, per la qual cosa supervisa les activitats de l'Ajuntament de Palafrugell i els seus organismes autònoms.