Posar una esquela en els diaris, enviar un ram de flors o elaborar un escrit de condol. Aquest és el dilema en la qual es troben molts consistoris quan mor un regidor, un exalcalde o un treballador de l'Ajuntament, entre altres.

Per tal de regular aquesta situació, l'ajuntament de Vilobí d'Onyar ha consensuat un protocol en el qual s'estableix quines actuacions municipals s'han de portar a terme en aquests casos. Segons va explicar ahir l'alcaldessa, Cristina Mundet (GMI), l'objectiu d'aquest document és saber quina actuació de condol s'ha de realitzar en cada cas. «El protocol afecta càrrecs electes en actiu, exalcaldes i alcaldes actuals, treballadors de l'Ajuntament i familiars directes de primer grau», va detallar Mundet.

A més, la batllessa també va precisar que el document incorpora un apartat d'actuació en cas de mort per violència de gènere i de tragèdies amb diverses víctimes mortals del municipi com atemptats terroristes o grans accidents, entre altres. Aquest protocol es portarà a votació en el ple municipal que es farà avui a les vuit del vespre, als baixos de la rectoria de Salitja. Pel que fa a la resta de veïns del poble, actualment, aquest ajuntament publica necrològiques a les xarxes socials.