«Per necessitat del servei avui només s'atendran les cites prèvies». Aquest és el missatge que hi havia ahir a l'entrada del Centre d'Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS) de la Bisbal d'Empordà, que està obert sota mínims per manca de personal.

El president del sindicat Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF), Rafa Sánchez, denuncia la situació laboral a les oficines de l'administració de l'Estat a les comarques gironines i va destacar el CAISS de la Bisbal com una de les oficines que més exemplifiquen els problemes que té la demarcació.

«La contractació de personal a l'administració de l'Estat a Girona està en estat pèssim», apunta Sánchez, «no es cobreixen les baixes i les jubilacions no es reemplacen. Tot i així, la Bisbal està una mica pitjor que la resta».

Solucions sobre la taula

«És un problema conegut la falta de personal a les oficines dels centres de Seguretat Social», explica el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon, que destaca que en aquesta oficina, concretament, té una persona de baixa. Això no obstant, assegura, «d'ençà que hi ha el Govern socialista, l'últim Consell de Ministres ha anunciat la contractació de 40.000 noves places de funcionaris, i han tornat a haver-hi contractacions i s'han tornat a convocar places d'interins».

Els centres d'atenció i informació CAISS són les oficines de l'Institut Nacional de la Seguretat Social Espanyola que tenen la missió d'atenció i informació al ciutadà de les prestacions de la Seguretat Social. En concret, el sindicat denuncia que, de les tres persones que hi ha en plantilla a l'oficina de la Bisbal, ahir només en treballava una, la directora.

Per altra banda, també alerten de la situació precària de l'oficina del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), on ahir, apunten, de les quatre persones de plantilla només en treballaven dues, una de les quals, la directora.

En aquest sentit, el CSIF proposa com a una solució temporal que es contracti personal interí de manera provisional.

«Demanem que el Govern central autoritzi la contractació de personal interí fins que no es convoquin les places d'ocupació». A més, recorden, la publicació de l'oferta d'ocupació pública del 2019 està publicada però encara hi ha pendent la del 2018, de la qual encara no s'han convocat les places d'oposició, i no es podrien incorporar fins al 2020 o el 2021.