L'ajuntament de Palafrugell limita a 30 quilòmetres per hora el nucli urbà de Calella de Palafrugell per afavorir als vianants. La proposta, explica el govern municipal, neix després de valorar que en la configuració dels carrers interiors de la zona centre prevalen les voreres estretes i són espais on el vianant de forma habitual transita per la calçada.

Segons el consistori, la mesura no només es vol limitar la velocitat dels vehicles sinó atorgar prioritat a l'espai destinat al vianant. En total, els carrers afectats per la mesura són onze. Entre ells, el carrer Pagell, el carrer Ermita Corbera, el Gelpí, el Tarrús, el Pirroig Codina, el Villaamil, el Pintor Joan Serra, el Lepant, el Llevant, el Port Pelegrí i el carrer Francesc Estrabau.

La mesura s'ha tirat endavant mitjançant la col·locació de senyals verticals d'entrada i sortida de zona 30 i de senyalització horitzontal de zona 30 en les entrades dels carrers. A més, també s'han instal·lat recordatoris en els diferents recorreguts de les vies.

Per altra banda, el reglament general de circulació estableix les zones senyalitzades amb el senyal S-30 tenen la següent regulació: «Indica la zona de circulació especialment condicionada que està destinada, en primer lloc, als vianants». I continua: «La velocitat màxima dels vehicles està limitada a 30 quilòmetres per hora. Els vianants tenen prioritat».