03 de abril de 2019
03.04.2019
Diari de Girona

Peratallada recuperarà un nou tram de muralla i de fossat medieval

El consistori integrarà els dos elements en l'obra que tindrà un cost mínim de 216.000 euros

03.04.2019 | 21:02
Peratallada recuperarà un nou tram de muralla i de fossat medieval

Dos estudis arqueològics del projecte de prolongació del carrer Mas Bou de Peratallada han constatat l'existència d'un important tram de muralla i fossat medievals a la meitat oest del tram d'urbanització.

En aquest sentit, l'actuació programada per l'Ajuntament integrarà i farà visibles els dos elements en el traçat del nou carrer per a vianants que connectarà el popular Banc del Si No Fos amb la riera. Segons l'alcalde de Forallac, Josep Sala, el nou carrer permetrà completar un recorregut circular pel recinte i conèixer un sector molt desconegut que, de ben segur, incrementarà el valor patrimonial del conjunt històric.

El carrer Mas Bou correspon a la continuació del camí que des del nord-oest envolta Forallac i ressegueix la façana sud del nucli medieval emmurallat. L'actuació integrarà la muralla i part del fossat que discorre pel límit sud del nucli. A l'obra es mantindrà la continuïtat entre el nucli urbà i la zona d'horts, d'interès tradicional i tindrà un cost mínim de 216.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook