04 de abril de 2019
04.04.2019
Diari de Girona

Palafrugell inicia el tancament del clavegueram al xalet Golfet

Els serveis jurídics de la promotora anuncien que estudiaran accions legals contra el consistori | L'Ajuntament procedirà posteriorment a la urbanització subsidiària del carrer Castellets

04.04.2019 | 01:32
El xalet del Golfet de Palafrugell, en una imatge d'arxiu

L'Ajuntament de Palafrugell ha iniciat els tràmits per fer efectiva la desconnexió del servei municipal de clavegueram al xalet del Golfet per haver fet les obres «sense permís». Un cop fet el tancament, el consistori procedirà a la urbanització subsidiària del carrer Castellets que havien de fer els promotors.

«Hem començat els passos per tancar la claveguera», assegura l'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, «el problema és que no han demanat el permís d'obres per fer-la i la connexió no s'ajusta a la normativa municipal». Segons Piferrer, quan es facin les coses ben fetes es podrà tornar a obrir.

Per altra banda, els serveis jurídics de la promotora Casa Calella SL informen que, si això es confirma, estudiaran la possibilitat d'iniciar qualsevol «acció legal» per la via administrativa o contenciosa contra l'Ajuntament. De moment, exposen, «no tenim constància que se'ns hagi notificat res».

L'habitatge de luxe es troba dalt del penya-segat que dona a la cala Golfet del municipi. Les obres de construcció del xalet han arribat als jutjats per la via de dos contenciosos administratius encara pendents contra l'administració local, un interposat per la plataforma ciutadana Salvem el Golfet i l'altre, pel Departament d'Urbanisme.


Resposta de la promotora

A finals de febrer, el regidor d'Urbanisme, Jaume Palahí, va informar de la voluntat de l'equip de govern d'estudiar mesures contra la promotora. Després d'una reunió amb els tècnics municipals, el consistori va alertar que estava valorant jurídicament «tancar la xarxa de clavegueram» del xalet i en cas que no sigués possible «imposar una sanció econòmica».

Aleshores, la promotora va desmentir les acusacions i va destacar que van sol·licitar tots els permisos i les llicències i van atendre tots els requeriments municipals.

Per altra banda, Piferrer destaca que quan el seu equip de govern va entrar a l'Ajuntament l'obra ja estava feta, però que va ser en aquell moment quan es va fer la connexió al servei de clavegueres sense permís. En aquest sentit, el consistori va comunicar que la connexió no estava ben feta i ha estat ara, anuncia el batlle, quan s'ha procedit a tancar-la.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook