El deixeble del Mago Pop, Nuel Galán, i el televisiu mag Yunke són dos dels caps de cartell principals de la vuitena edició de la Fira Internacional de Màgia (FIMAG) de Torroella de Montgrí. La presentació de la programació es va fer ahir al restaurant-hotel Molí del Mig de Torroella.

Altres mags de la fira d'enguany que es desenvoluparà del 5 al 9 de juny són Chris Torrente, Dani Polo, Huang Zheng, Alexander i Manu Llari. El cartell, a més, es completa amb una programació de primer nivell amb una trentena d'espectacles i 80 sessions distribuïts per diferents equipaments i espais emblemàtics de la vila.

Les actuacions s'han estructurat en quatre blocs: La Gran Màgia, que és espectacles de gran format a l'Auditori Teatre Espai Ter; la Màgia 3 Estrelles, que és un espectacle de mig format al Cine Petit i Terrat Museu Mediterràni; la Màgia Singular, que és un espectacle de proximitat en petits aforaments de 50-75 localitats, i la Màgia Popular, que són espectacles populars a les places de la vila.

Familiar i integrador

Per altra banda, es consolida la vessant professional amb la segona Fira de Programadors de Màgia de Catalunya, que se celebrarà el divendres 7 de juny. El FIMAG no oblida, tampoc, els valors amb els quals ha anat forjant al llarg dels anys el seu caràcter familiar i integrador, com la sessió de màgia i matemàtiques del dimecres 5 i la tradicional Gala Solidària del dijous 6.

A l'acte de presentació hi van assistir el portaveu de FIMAG, Martí Batlle, l'assessor artístic de la Fira, David el Mag, el regidor de l'Espai Ter, Josep Martinoy, i la regidora de Cultura, Annamaria Mercader.