Els treballadors i treballadores del servei de neteja de Pals demanen un 2% d'augment salarial anual en vigència de conveni i l'abonament del desplaçament des de l'empresa a Pals si és superior a 7km. Aquestes propostes són les que es desprenen del comitè de vaga que van celebrar ahir els responsables del sindicat UGTue porta el servei en la negociació del nou conveni col·lectiu. Per altra banda, es demana també que el conveni col·lectiu tingui validesa fins al 2022.

«Ara la pilota la té l'Ajuntament de Pals, si el ple del consistori autoritza a Foment que firmi la modificació del conveni», afirma la responsable del sector a la UGT de Girona, Ainoa Elechiguerra, «nosaltres firmarem el conveni i la vaga es desconvocaria».

Per la seva banda, el consistori s'ha mostrat favorable a desencallar el conflicte. «Tenim interès en desencallar el problema, pensem que la vaga seria una cosa molt negativa per tothom que repercutiria negativament a l'empresa i al poble», apunta l'alcalde de Pals, Sergi Brull. A més, l'Ajuntament valora positivament que els treballadors també vulguin resoldre el tema. En aquest sentit, Brull afegeix: «Crec que ho podem desencallar i trobar una solució que satisfaci a tothom».

En cas que no s'arribi a cap acord, els treballadors i treballadores de neteja faran una vaga de sis dies a l'abril -del 17 al 22- i amenacen amb una aturada indefinida a partir del juny.

Tota la plantilla

Per la seva banda, l'Ajuntament ha de valorar les propostes que han fet els treballadors i portar la decisió al ple municipal que és l'òrgan competent en aquesta qüestió. Tot i això, com que no hi ha cap ple previst abans de la vaga convocada s'hauria de fer en un ple extraordinari. Si no s'arriba a cap acord s'hauran de determinar els serveis mínims que per part del sindicat, ahir va demanar que siguessin del 30%.

Per part de l'empresa FCC, van demanar que aquests siguessin del 50%. En els serveis de neteja de Pals hi treballen entre 9 i 15 treballadors. En èpoques d'estiu o Setmana Santa, quan hi ha convocades les vagues, la plantilla seria de 15.