L'obertura del parc Central de Sant Feliu de Guíxols es va fer ahir amb polèmica. Aquest equipament municipal es troba a la zona de l'Asil Surís i ahir va entrar en funcionament. El motiu de la polèmica rau en el fet que estava previst fer una inauguració de l'equipament, però arran d'una denúncia a la Junta Electoral es va haver d'aturar.

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà va demanar aquesta setmana a l'Ajuntament de Sant Feliu que «no es portés a terme la inauguració de l'obra pública». En la notificació, també s'indicava que els Mossos d'Esquadra -a qui també s'informava- havien de donar compliment de l'ordre de la Junta Electoral, ja que aquest tipus d'actes no estan previstos perquè s'està en precampanya electoral.

Aquest expedient de la Junta Electoral de la Bisbal és el resultat d'una denúncia del representant del partit En Comú Podem de Sant Feliu de Guíxols, Julià Castelló, que va denunciar els fets davant de la Junta de Zona.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va anunciar a Twitter, i ho va repetir en diverses ocasions, que es produiria un canvi de data de la posada en marxa d'aquest equipament. També va assegurar taxativament en el missatge que «l'Ajuntament no hi farà cap celebració fins passat el període electoral».

Ahir a la zona s'hi va veure força gent durant el matí. Segons fonts municipals, això es va deure al fet que els casals del municipi havien organitzat una caminada que va acabar al parc Central amb un esmorzar.

Aquest parc compta amb més de 9.300 metres quadrats, que comprenen l'espai que ocupen la plaça i els aparcaments actuals, a més de bona part dels jardins privats de l'asil. El 2017 es va presentar el projecte, i la inversió prevista per la posada en funcionament era de dos milions.