Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns el presumpte autor dels robatoris i actes vandàlics contra les ambulàncies de l'associació DYA Girona a la Tallada d'Empordà.

Els fets van tenir lloc el 26 de març quan uns desconeguts van entrar a l'interior del garatge de l'associació a la Tallada i van robar i malmetre material mèdic així com posar sucre dins els dipòsits de combustible de dues ambulàncies per malmetre els motors.

«Esperem que amb els indicis dels fets i la investigació de la puguem científica poguem arribar fins al final de la conclusió i recuperar el material o que l'autor pagui el que correspon», apunta president de DYA a Girona, Àngel Galán.

Segons informa Galán, es tracta d'una persona de la província de Barcelona i que el mateix dia dels fets va fer servir una de les targetes de combustible de l'entitat pel seu ús propi. «Nosaltres vam sol·licitar un extracte de la targeta i vam saber l'hora i el lloc on es va utilitzar». Llavors, explica, la informació es va passar a Mossos que van poder demanar les imatges gravades a l'estació de serveis.

Investigacions

De moment, el cas es troba en mans del jutjat de la Bisbal d'Empordà. «Per nosaltres és una bona notícia», recorda Galán, «encara que no hem recuperat ni les documentacions robades ni el material sanitàri».

En un post a les xarxes socials l'associació de voluntaris va recordar el suport rebut. «DYA agraeix la gran col·laboració mostrada, la involucració de la Policia Catalana que des que el primer moment va posar-se en feina com la ciutadania en aportar i ajudar a trobar indicis per destapar qui va perpetrar aquests actes».

L'entitat de voluntaris realitza tasques de suport en transport sanitari, emergències i plans d'autoprotecció en esdeveniments. I està constituïda a Girona des del 1994.