11 de abril de 2019
11.04.2019
Diari de Girona

Detenen un piròman per nou incendis al Baix Empordà

L'acusen de tres incendis en un centre de jardineria, en un cotxe i en un domicili de Palafrugell, a més de quatre vehicles al municipi de Parlavà

11.04.2019 | 00:49
Detenen un piròman per nou incendis al Baix Empordà

Els Mossos d'Esquadra de la Bisbal d'Empordà han detingut un piròman per nou incendis a la comarca del Baix Empordà. La Unitat d'Investigació ha resolt tres incendis en un centre de jardineria, en un turisme i en un domicili de Palafrugell el 2017, i també en quatre vehicles a Parlavà a principis d'any.

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de la Bisbal d'Empordà han tancat la investigació que ha comportat la detenció, gràcies a la Policia Local de Santa Cristina d'Aro, d'un home de 30 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Palafrugell, com a presumpte autor dels incendis.

El detingut, que té antecedents, serà citat per presentar-se davant l'autoritat judicial competent de la Bisbal d'Empordà. Els fets es remunten al 13 de gener de 2017, quan els Mossos de la Bisbal van tenir coneixement que s'havia produït un incendi en un centre de jardineria ubicat a l'avinguda Espanya del municipi de Palafrugell. En aquest incendi es va cremar gran part del negoci i tot un magatzem.

Des d'un bon inici la Unitat d'Investigació va determinar que es tractava d'un incendi intencionat. Tres mesos després, el 13 d'abril, es va produir un nou incendi al mateix centre de jardineria.

Cotxes cremats

En aquesta ocasió van comprovar que hi havia quatre focus de foc diferents i a l'interior van trobar una ampolla de benzina i una caixa de llumins. Sis dies després va tenir lloc un tercer incendi. A la zona també es va localitzar un líquid accelerant i el local va patir danys i destrosses valorades en 1.000 euros.

El 29 d'abril la propietària d'aquest centre de jardineria va patir un incendi al seu turisme quan el tenia estacionat davant del seu domicili a Palafrugell. Dies més tard, la mateixa víctima va patir un altre incendi al seu domicili i després es van cremar quatre cotxes més a Parlavà. La investigació va concloure que tots els incendis havien estat provocats i perpetrats amb el mateix modus operandi. Finalment, els Mossos van aconseguir identificar el presumpte autor i van emetre una ordre policial de detenció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook