L'Ajuntament de Palamós va aprovar dimarts mocions contra la monarquia espanyola, la Guàrdia Civil i el feixisme. La votació es va fer en sessió plenària, on una quarta moció contra els privilegis de l'Església catòlica no va rebre els vots suficients.

La proposta és fruit d'una iniciativa engegada pel CDR Gavarres Mar en què hi van participar un total de 713 persones en forma de multiconsulta oberta a la gent del poble el 6 de desembre.

Les mocions sobre l'Església catòlica i la Guàrdia Civil les van presentar les formacions de la CUP i de Junts x Palamós i Sant Joan, després de la petició formal de l'organització. Pel que fa a les mocions sobre el municipi antifeixista i per declarar Felip V persona non grata, van ser presentades pels grups d'ERC, CiU i Junts x Palamós, a més de la regidora no adscrita, antiga regidora del PP, Vanessa Mányik.

Les mocions aprovades al consistori consisteixen a «traslladar el cos militar espanyol del municipi», en prohibir «l'exhibició d'armament prop del CAP, hospital i les escoles», en declarar el rei Felip V «persona non grata» i en declarar el municipi de Palamós «municipi contra el feixisme, el racisme i a favor de la convivència en diversitat».