12 de abril de 2019
12.04.2019
Diari de Girona

Una dona denuncia un professor de la Bisbal per abusos quan era menor

L'Escola Mas Clarà assegura en un comunicat que des del centre es van seguir tots els protocols d'Ensenyament

12.04.2019 | 01:02
Una dona denuncia un professor de la Bisbal per abusos quan era menor

Una dona ha presentat una denúncia contra un professor d'una escola de la Bisbal d'Empordà per presumptes abusos sexuals quan era menor, l'any 1995.

Segons va avançar el diari Ara, els fets van passar fora de les instal·lacions de l'Escola Mas Clarà, en un centre on es feien activitats extraescolars. La dona explica que en dues ocasions ell li va tocar la vagina. Finalment ho va explicar a la mare i els pares van anar al col·legi per denunciar els fets. La direcció del centre d'aquella època ha explicat al diari que van traslladar el problema a l'Ajuntament i al Departament d'Ensenyament.

Finalment, el mestre va ser apartat del centre, que és públic, mentre ella continuava els estudis, però després va tornar i encara hi exerceix.

Una de les responsables escolars de l'època argumenta que els fets van passar fora del centre. Els pares de la dona també van parlar amb Ensenyament i se'ls va oferir la possibilitat que la nena canviés d'escola, però ella no va voler perquè hi tenia els amics. Ella ara lamenta que no es traslladés el cas a la justícia.

Arran de les informacions publicades, l'Escola Mas Clarà va publicar un comunicat ahir assegurant que des del centre es van seguir tots els protocols marcats pel Departament d'Ensenyament en el cas dels presumptes abusos sexuals.


La resposta del centre

La direcció no va fer declaracions als mitjans i en el text apunta que des del centre vetllen per fomentar «els valors de la igualtat de gènere». També es destaca que l'escola treballa per «garantir la bona convivència i la tolerància zero» amb qualsevol actitud violenta. El comunicat conclou recordant que els fets van succeir fa 24 anys i fora del centre escolar. «Malgrat aquesta situació, seguim ferms amb el compromís de transmetre valors».

L'escrit, però, no es fa esment del professor denunciat, que segueix exercint com a docent en el centre escolar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit