La tradició de la benedicció de les palmes de Diumenge de Rams a Begur es tornarà a fer novament a l'ermita de Sant Ramon. L'acte religiós té lloc avui a les 11 del matí i ja s'havia de fer l'any passat, amb l'arribada del nou rector, mossèn Josep Taberner, però no va poder ser per la pluja, obligant ha fer-ho a les escalinates de l'església parroquial de Sant Pere. Seguidament, es farà la missa solemne a l'església.

La tradició de fer la benedicció a l'ermita i no davant l'església es va deixar de fer durant la presència del seu antecessor, Joan Pujol, que ara es troba destinat a Sant Feliu de Guíxols. Amb la benedicció, l'ermita tornarà a obrir dos cops a l'any, quan darrerament només ho feia per la diada del patró. En cas de pluja, la benedicció es farà també a l'església parroquial.

Diumenge de Rams és una festivitat litúrgica que inicia el cicle de festes de Setmana Santa. Amb ella els membres de la comunitat cristiana commemoren l'entrada de Jesucrist a Jerusalem amb un acte principal en la benedicció dels rams, d'olivera i palmes.