L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós ha posat en marxa, un any més, el programa d'actuació davant el període de nidificació dels gavians, que s'allargarà fins al 15 de juny i que inclou l'aplicació de diverses mesures per foragitar-los de zones públiques, així com assessorant els veïns que ho requereixin amb recomanacions de com actuar davant d'aquestes aus.

Entre les mesures que es fan arribar als veïns per tal que les puguin aplicar en les seves propietats es destaquen: revisar els terrats, les terrasses i els balcons dels immobles per tal de poder localitzar i obstaculitzar tots aquells llocs favorables per a la nidificació dels gavians i evitar així que puguin fer niu. En el cas que ja hagin fet el niu, cal treure els ous i netejar el lloc on l'han fet per tal de fer fora els adults. És important de fer-ho abans que neixin els polls, ja que aleshores es tornen molt més agressius i el problema s'allargarà fins que finalitzi l'època de cria.

Falcons i àligues

Per tal de facilitar aquesta feina als veïns que detectin aquest problema en el seu immoble, l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós facilita als que vulguin retirar els nius de gavians de les seves propietats els contactes de les empreses especialitzades que realitzen aquest tipus de servei. Paral·lelament l'Ajuntament durà a terme un programa per foragitar els gavians d'espais públics, com patis d'escoles o places mitjançant la utilització de falcons i àligues.