18 de abril de 2019
18.04.2019
Diari de Girona

Localitzen motos i objectes robats al bloc desallotjat de Calonge

La policia també ha comissat un laboratori per al cultiu de marihuana, un ciclomotor, una bicicleta de 1.000 euros i un conjunt de pals de golf valorats en 2.500 euros

18.04.2019 | 12:05
Localitzen motos i objectes robats al bloc desallotjat de Calonge

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra han localitzat al pis desallotjat de Calonge (Baix Empordà) un laboratori de cultiu de marihuana i han comissat diversos objectes religiosos de l'església, quatre motos i un ciclomotor robats. La policia va desallotjar el 2 d'abril l'edifici de 28 pisos, 25 dels quals ocupats, després que diversos informes alertessin del "risc imminent" que hi havia per les connexions fraudulentes. L'Ajuntament va buscar alternatives d'allotjament per a les onze famílies que hi vivien i va tapiar el bloc. Ara, ha fet públic que hi van localitzar diversos objectes robats. Entre ells, una moto Honda CRF i una bicicleta valorada en 1.000 euros i relacionades amb un robatori amb força. També han recuperat un conjunt de pals de golf robats per valor de 2.500 euros.

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra han fet balanç aquest dijous de l'actuació per desallotjar el bloc ocupat de Calonge a principis de mes. Durant l'operatiu, van confiscar un ciclomotor i quatre motos, tres de les quals havien estat completament desballestades.

Una d'elles, a més, de la marca Honda CFR 100F6 està relacionada amb un robatori amb força que es va produir al carrer Major. També en relació a aquest robatori es va poder recuperar una bicicleta de la marca Spezialized, valorada en gairebé 1.000 euros. A més, van recuperar un conjunt de pals de golf robats i valorats en 2.500 euros.

L'entrada també va posar al descobert un laboratori de cultiu de marihuana i 116 grams d'aquesta substància. L'espai comptava amb làmpades de secat, aire condicionat, ventiladors, temporitzadors de llum, tres llums amb reflector i diversos productes químics.

A més, la policia va localitzar diversos objectes religiosos robats de l'església de Sant Martí de Calonge. Entre ells, un calze, una custòdia, tres plats i tres copons.

El material es van comissar en cinc dels pisos i ara s'han obert diligències policials que s'han enviat al jutjat de Sant Feliu de Guíxols.

Un edifici aturat per la crisi

El bloc ocupat es va aixecar ara fa pocs anys però el constructor, arran de la crisi, va aturar l'obra quan ja estava pràcticament enllestida. Es troba situat al centre de Calonge, molt a prop de l'Ajuntament. En concret, a la cantonada entre els carrers Enric Roure i La Sala.

El consistori va decidir desallotjar el bloc després que diferents informes alertessin que hi havia "un risc imminent" per als qui l'ocupaven arran de les connexions fraudulentes que s'havien fet per disposar de llum i aigua. Entre d'altres, aquests informes els havien emès tant els mateixos serveis tècnics municipals com les companyies de gas i aigua.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook