La balena amb bec de Cuvier, trobada Divendres Sant en una platja de Tossa, va morir atropellada a causa d'un fort impacte causat per un vaixell. Així ho va confirmar la necròpsia realitzada pel Servei Diagnòstic de Patologia Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on l'espècimen va ser traslladat des del port de Blanes.

Segons aquest servei, el cos de la balena, que mesurava cinc centímetres i mig, presentava un tall profund a la pell d'uns 25 centímetres i tenia sis costelles trencades.

Es tractava d'un exemplar de mascle de zifi comú o balena amb bec de Cuvier, una espècie protegida, realment difícil d'observar, pràcticament només a alta mar, i que viu lluny de la costa.

El cetaci va ser localitzat dijous passat pel Cos d'Agents Rurals els quals, a causa del mal temps, van decidir deixar-lo a lloc. L'endemà, però, el fort onatge va arrossegar l'exemplar fins a la platja de Garbí de Llorell, des d'on va ser traslladat amb un vaixell de Salvament Marítim fins al port de Blanes.

Des d'allà, dissabte, un camió grua el va poder treure de l'aigua i dur-lo fins a l'Edifici de Necròpsies de la UAB, on se li va practicar la necròpsia i se li van extreure unes vèrtebres per a la recerca científica.