El cinquè Oncoextreme va comptar ahir amb 750 participants, el doble que en l'edició anterior. La cursa d'obstacles solidària organitzada pel Club Esportiu Palamós a benefici de la Fundació Oncolliga Girona presentava enguany com a novetat la possibilitat d'inscriure's en tres categories diferents: individual (157 participants), colla (341 participants) i família (252 participants). A més, els organitzadors han destacat que més de la meitat dels participants, 400 inscrits, eren dones.

Com en edicions anteriors, la cursa de 7,5 km va transcórrer per camins i corriols del municipi de Palamós, amb sortida i arribada a la platja de la Fosca. Els participants van haver de superar una vintena d'obstacles de diversa dificultat, alguns d'ells instal·lats al mig del bosc i d'altres a les platges de Castell i la Fosca. Els obstacles van ser ideats per Xavier Adroher, del Club Esportiu Palamós, i van ser dissenyats perquè els nens a partir de 10 anys els poguessin superar sols i els menors d'aquesta edat ho poguessin intentar amb l'ajuda dels pares o adults que els acompanyin. En aquest sentit, l'objectiu era ser una activitat esportiva i solidària apta per a tots els públics.

Per altra banda, la cursa està cronometrada i la classificació es pot consultar a www.curses.cat. El primer classificat en la categoria individual masculina va ser Carles Mulleras, amb un temps de 00.51.38, i en la categoria individual femenina la primera classificada va ser Gemma Alcalà, amb 00:54:10. L'objectiu principal de l'Oncoextreme és recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars a través dels programes de la Fundació Oncolliga Girona. Així, els diners es destinen per exemple a serveis de fisioteràpia, de drenatge limfàtic,de suport psicològic o per material ortopèdic.