Dues veïnes de Palafrugell de 43 i 45 anys i nacionalitat espanyola han estat detingudes acusades de vendre droga en un institut d'aquesta localitat a través d'una menor, segons informen els Mossos d'Esquadra.

La detenció va tenir lloc el passat 7 de maig a aquest municipi per un delicte contra la salut pública i s'investiga a la menor pels mateixos fets.

Els agents van tenir coneixement de la venda de droga el passat 2 de maig i van determinar que aquestes dues dones eren les responsables a través d'una alumna.

La menor s'encarregava de gestionar les comandes dels estudiants, principalment bosses de mida petita i cigars de marihuana.

A través d'una aplicació de missatgeria per telèfon mòbil, l'alumna encarregava la droga a les dues dones, que li proporcionaven les substàncies a la sortida del centre i li cobraven per cada bossa uns cinc euros.

Els Mossos d'Esquadra van constatar que aquesta pràctica es produïa, com a mínim, des de l'abril amb l'agreujant d'utilitzar a una menor per cometre aquest delicte dins d'un institut.

Les detingudes, sobre les quals no consten antecedents, van quedar en llibertat després de declarar en dependències policials i han de ser citades pròximament per fer-ho davant l'autoritat judicial competent de la Bisbal d'Empordà.

L'alumna va quedar sota custòdia dels seus tutors legals i haurà de comparèixer davant la Fiscalia de Menors de Girona quan sigui requerida.