Una dona va perdre la vida dimecres passat a la tarda mentre practicava kitesurf a Palamós.

L'avís als serveis d'emergències es va produir cap a dos quarts de cinc de la tarda, i el van fer segons apunten familiars, els amics que anaven amb la dona en una embarcació i també, gent que es trobava a la platja que van alertar sobre la presència d'una dona que estava surant al mar a prop de la platja Gran.

La finada era veïna de la població, tenia 57 anys i era de nacionalitat taiwanesa. Tot apunta que va patir un accident mentre feia aquest tipus de surf.

Quan els serveis d'emergències hi van arribar, la dona ja era fora de l'aigua i tot i els intents per salvar-li la vida, no va ser possible.

L'autòpsia que se li practicarà a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona haurà d'aclarir les causes de la mort.

El Kitesurf o surf d'estel és una modalitat de navegació que consisteix en l'ús d'un estel de tracció que està subjecte a l'esportista per quatre o cinc línies, dues fixes a la barra, i les dues o tres restants passen pel centre de la barra; aquestes se subjecten al cos mitjançant un arnès, permetent lliscar sobre l'aigua mitjançant una taula de surf.

Fins al lloc s'hi van traslladar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), Salvament Marítim, els Bombers de la Generalitat i la Policia Local de la població.