Els agents dels Mossos d'Esquadra han detingut tres persones de la mateixa família i veïns de Salt per apropiar-se de còmics exclusius de Spiderman, Daredevil i la Patrulla X, entre d'altres, de l'empresa Panini a Torroella de Montgrí i vendre'ls per internet. La intervenció del cos de policia, el 9 de maig a Salt, ha servit per recuperar 1.680 llibres d'una coneguda col·lecció de superherois.

I per detectar que ja se n'havien venut 132 volums amb un valor de més de 4.500 euros.

També hi havia més de 48 productes i lots de productes que s'estaven oferint, amb més de 500 títols a la venda. Els investigadors han estimat que, entre els venuts i els disponibles, els beneficis obtinguts ascendirien a més de 10.000 euros. Els detinguts són dos homes de 29 i 55 anys i una dona de 49, tots de nacionalitat espanyola i veïns de Salt. Se'ls acusa d'un delicte contra la propietat intel·lectual. A un d'ells també se li atribueix un delicte d'apropiació indeguda.

Material per destruir

La investigació va començar a finals d'abril. El dia 24 els Mossos van rebre la denúncia de l'apoderat d'una empresa de Torroella de Montgrí dedicada a l'edició i comercialització de cromos i còmics. Havia detectat diverses compravendes dels seus productes exclusius en diferents pàgines i aplicacions d'internet.

Els Mossos van constatar que s'estaven oferint còmics i altres productes sense l'autorització de l'empresa i a més per sota del preu de venda recomanat. El 9 de maig, els agents van detenir les tres persones implicades en aquesta trama, totes membres de la mateixa família.

Un dels detinguts tenia accés al material i el transportava, ja que treballava per a una empresa dedicada a la gestió de material que s'havia de portar a destruir.

D'aquesta manera els productes, còmics i cromos no arribaven mai al seu destí. Ell era el titular d'un compte bancari on s'ingressaven els diners de les vendes.

Els productes que el transportista robava els donava als seus familiars per tal que aquests els posessin a la venda a través de tres plataformes.

Posats en llibertat

Es van detectar productes en una aplicació de compravenda de proximitat entre particulars mitjançant un xat instantani, una segona plataforma d'internet de compravenda i una tercera, a través d'una coneguda xarxa social pensada per connectar persones i informació. Els detinguts les tenien registrades des del 2016 fins a l'actualitat, i al llarg d'aquests anys n'havien registrat de noves per diversificar la venda.

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, els detinguts, sense antecedents, van quedar en llibertat després de declarar en dependències policials i properament seran citats per comparèixer davant l'autoritat judicial competent de la Bisbal d'Empordà.