El president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar ahir que presentarà una denúncia -en nom d'aquest ens- contra els «agressors» de Verges. D'aquesta manera, es va referir a simpatitzants d'ultradreta que diumenge passat van anar a aquesta localitat per despenjar estelades i llaços i es van enfrontar a un grup de veïns. «No podem cedir ni un mil·límetre davant del feixisme.

Els grups que amenacen, agredeixen i volen atemorir ciutadans als nostres carrers ens tindran al davant», va assegurar el president català a través de Twitter. Segons fonts del Govern, la denúncia es presentarà aquesta setmana a un jutjat de Girona.

L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, va reclamar al Departament d'Interior que actuïn amb «més contundència» contra «els grupuscles feixistes» que, segons va dir, van visitar el poble «per enèsima vegada» per arrencar estelades i llaços. L'alcalde va criticar que fins ara han actuat amb «impunitat» i això ha fet que «ara ja vinguin al poble de dia» amb la intenció de «provocar, insultar, intimidar, amenaçar i fer por». La baralla va començar quan simpatitzants d'ultradreta intentaven despenjar estelades de fanals del poble i es van enfrontar a veïns que els recriminaven l'acció.