El port de Palamós va rebre ahir el creuer Marella Discovery 2, en la primera de les nou escales que té previst fer a la localitat baix-empordanesa durant aquesta temporada turística i, més concretament, fins al mes d'octubre. Segons va informar Ràdio Palamós, l'escala d'ahir va durar deu hores i va arribar provinent del port francès de Saint Raphael, i el seu pròxim destí és Palma de Mallorca. En aquest viatge porta 1.800 passatgers, dels quals un 86% són britànics i el 12% irlandesos.

La naviliera a la qual pertany, la britànica Marella Cruises, concentra més de la meitat de les escales que rebrà el port palamosí aquest any. En aquest sentit, l'emissora local va concretar que, de les deu escales de creuer programades aquest mes de maig a Palamós, cinc són de vaixells de naviliera britànica. Els creuers van començar a arribar el divendres passat. El primer a fer-ho va ser el Marella Explorer 2 i el dilluns estava previst que fes escala el Marella Dream. Aquest creuer va haver de cancel·lar la parada a causa de la previsió de vent, però està previst que torni el pròxim 27 de maig.

Respecte al Marella Discovery, tornarà el 26 de maig. Aquest vaixell té capacitat per a més de 2.000 passatgers i les seves instal·lacions inclouen una paret d'escalada en roca, un camp de minigolf, zones de menjador i bars, dues piscines, un teatre i un gimnàs, entre d'altres. Marella Cruises és la naviliera que aporta més creuers aquesta temporada al port de Palamós, amb un total de 25 escales, el 56% de les programades al llarg de tot l'any.

Després de Marella, la segona naviliera que visitarà més vegades Palamós és la nord-americana Seabourn Cruise Lines. En concret, farà vuit escales, el 17% del total, mentre Seadram Yacht Club, també dels Estats Units, farà quatre escales, el 9%. Avui està previst que faci escala el vaixell Seadream 2.