Mig miler de persones han sortit als carrers de Verges (Baix Empordà) aquest dissabte a la tarda per rebutjar els "continuats atacs feixistes" que rep el poble. La concentració ha estat una resposta a l'acció que un grup de persones d'ultradreta va fer diumenge passat, on van intentar despenjar llaços grocs i estelades dels fanals del poble, amb perxes i altres elements.

L'alcalde de la localitat, Ignasi Sabater, ha agraït l'assistència de les prop de 500 persones que s'han acostat a Verges malgrat la pluja constant que ha caigut tota la tarda. Sabater ha tornat a demanar al Govern que intervingui per evitar més "actes feixistes", perquè "ja són massa vegades" que la ultradreta visita el poble.

Els veïns de Verges han fet notar el seu malestar pels continuats episodis on persones vinculades a la ultradreta despengen llaços grocs i estelades del poble. "Abans ho feien de nit i amb la cara tapada, ara ja ni els preocupa. Ho fan a plena llum del sol i a cara descoberta", lamenta l'alcalde de la localitat, Ignasi Sabater.

Per això han sortit aquest dissabte sota la pluja a cridar que estan "farts" de veure com els "ataquen constantment". Sabater alerta que "són massa vegades que venen a Verges i fan aquests desordres públics". "No tenim per què aguantar més aquesta situació", assenyala.

La marxa ha anat des del capdamunt d'una de les entrades del poble fins a la rotonda on hi ha diversos fanals amb les estelades, a més dels pneumàtics que recorden el suport a Sabater, que està imputat per un delicte d'odi contra la policia espanyola, en haver-los atribuït les punxades de roda que van patir molts vehicles de la població després del referèndum.

De la rotonda han tornat a pujar cap al Pavelló Municipal on s'han fet els parlaments, ja que la pluja ha impedit que es fessin a l'aire lliure. Allà, s'ha penjat una pancarta on es llegia el lema 'Fóra feixistes dels nostres pobles', i diverses persones vinculades a diferents entitats han fet el seu parlament.

Tot plegat ha acabat amb una llarga ovació, crits en contra dels atacs de la ultradreta i una versió coral de 'Bella Ciao'. A l'acte hi han assistit diversos alcaldes, l'advocat de Jordi Cuixart, Benet Salellas i el diputat i advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso Cuevillas.

Que el Govern actuï

Sabater ha tornat a reclamar que el Govern "faci alguna cosa" per aturar "la impunitat" amb la que actuen aquests grups d'extrema dreta. El batlle de Verges ha recordat que "estan perfectament identificats" i per tant s'hi pot lluitar. "No podem jugar amb el feixisme, no podem deixar-ho passar fins que hi hagi una desgràcia i després haguem de lamentar-nos tots plegats", ha advertit Sabater.

Una de les entitats que també han col•laborat a l'acte ha estat l'Associació de Vergelitans per la Independència (AVI). El seu portaveu, Àlex Carretgé, ha destacat el caràcter "pacífic però tossut" dels seus conciutadans i ha demanat que "s'aturin aquestes agressions".

"Nosaltres no anem a buscar les pessigolles de ningú al seu poble. Si aquí tenim ganes de defensar els polítics independentistes que estan a la presó o els que han hagut de marxar, ho fem", ha etzibat. Carretgé també espera que "es faci alguna cosa" perquè no es passi de la "reivindicació a la desolació".