El centre sociosanitari Palamós Gent Gran va presentar ahir el projecte Una flor, un somriure per oferir el seu jardí al municipi com a recurs pedagògic, social i ambiental.

Els residents, l'equip de voluntaris i professionals del centre, conduïts per l'educadora social Laura Garcia, han decorat el jardí que fins al 24 de maig podran visitar nens i nenes de les escoles del municipi. Durant aquests quatre dies hi passaran prop de 500 nens i nenes de les escoles de La Salle, Vilaromà, Vedruna, La Vila i la Llar d'infants l'Estel.

Activitats amb residents

Segons han explicat des del centre, els nens i nenes faran activitats amb dinàmiques dirigides per residents i usuaris del centre i promoure així les relacions intergeneracionals.

Les activitats inclouen fer la visita a tot el jardí observant les plantes i conèixer el seu nom, promoure el reciclatge, observar tot el que es pot trobar a la platja i conèixer estris de pesca, participar en un photocall mariner, escriure els seus desitjos, plantar i cuidar les plantes i finalitza amb un esmorzar o berenar saludable.

A més, també es lliurarà a cada escola el llibre amb la fitxa de totes les plantes del jardí per poder ser treballat en profunditat per part dels alumnes a les aules.

Acabada la setmana d'activitats amb les escoles, el jardí quedarà obert a la comunitat, a les escoles i a les persones que hi estiguin interessades.