Palamós finalitza els arranjaments del camí de ronda de la platja de la Fosca. Les obres les va fer el Servei de Costes després d'haver estat escollides pels pressupostos participatius del 2018. Així, la zona arreglada va de l'àrea de la Fosca i de Sant Esteve de la Fosca, i transcorre just per davant de l'emblemàtica Roca Negra, que presideix la reconeguda platja palamosina.

El traçat d'aquest tram es trobava en mal estat degut als desnivells de la seva superfície, amb sots provocats principalment pel creixement i desenvolupament d'arrels d'arbres, així com per l'erosió provocada amb l'aigua de pluja.

Davant aquesta situació l'Ajuntament de Palamós va sol·licitar al Servei de Costes del Ministeri de Medi Ambient la realització de l'arranjament amb l'objectiu de restaurar la planimetria del tram, que es va dur a terme durant la setmana passada per part d'una empresa especialitzada i sota la supervisió i finançament del Servei de Costes.

Les tasques realitzades han permès refer de nou tota la superfície amb un paviment de terra estabilitzada que permet endurir i donar al camí una major durabilitat. A banda s'han eliminat els graons existents, s'han retirat les travesses de fusta i s'ha deixat tota la base a un sol nivell.

A més, s'han eliminat els sots i els desnivells que s'havien creat amb el temps i que dificultaven als vianants poder fer un recorregut còmode en aquest tram. El consistori també ubicarà a aquesta secció de camí de ronda pilones de fusta per tal de prohibir l'accés de vehicles a motor.

Usos de la partida

L'arranjament es va incloure en el procés de participació ciutadana, que va decidir el destí d'una part de la inversió del pressupost municipal 2019. Com que finalment la inversió l'ha pagat el Servei de Costes, l'Ajuntament de Palamós destinarà els diners que preveia per a aquest projecte a d'altres millores d'accessibilitat i d'equipaments al litoral palamosí.