L'Àrea d'Ensenyament del consistori i el Consell d'Infants de la Bisbal impulsen el projecte Camins Escolars Segurs a la Bisbal per promoure de manera segura que els nens facin el camí cap a l'escola de manera autònoma i segura. La darrera iniciativa ha estat la de decorar els carrers temporalment amb una acció visual amb els alumnes per reivindicar la seguretat als carrers.

L'activitat va consistir en marcar el camí segur amb cinta adhesiva de colors de manera provisional en els punts clau del recorregut dels Camins Escolars Segurs. Segons va informar ahir el consistori, la ruta definitiva se senyalitzarà amb ceràmica. La senyalització amb el nou material serà el proper pas en el qual treballarà l'Associació La Volta amb els infants de la ciutat.

Col·laboració de les entitats

El consistori explica que iniciatives com aquesta busquen la transformació de l'espai públic i la recuperació del joc, l'aprenentatge i la convivència com a protagonistes dels centres urbans. A més, «la presència de nens i nenes als carrers bisbalencs comporta una sensació de seguretat col·lectiva que indica un grau important de benestar i mobilitat sostenible».

El projecte pretén fomentar altres valors com la sostenibilitat, la responsabilitat i la seguretat. Aquesta darrera és una de les moltes activitats que s'han fet emmarcades en el projecte que involucra tot l'alumnat de la ciutat, els tècnics, les entitats, les AMPA, els directors d'escoles i el consistori.