01 de juny de 2019
01.06.2019
Diari de Girona

Alumnes i professors de l'institut escola de Verges fan una cadena humana per reclamar un nou centre «urgentment»

L'acció vol mostrar les «dificultats» que suposa tant per a docents com estudiants haver de desplaçar-se més de 700 metres cada dia

01.06.2019 | 13:49

Nova reivindicació de la comunitat educativa de Verges per reclamar un nou institut escola. Prop de 500 persones entre pares, docents i alumnes del centre han fet una cadena humana per denunciar les dificultats que tenen cada dia, ja que els dos edificis estan separats per uns 700 metres.

L'objectiu és fer saber el malestar de la comunitat amb el Departament d'Educació que té un "problema de planificació estratègica". "S'han equivocat, això no està ben fet i per tant reclamem que rectifiquin i ens prioritzin", assenyala la presidenta de l'AFA IES Francesc Cambó de Verges, Diana Canals.

El recorregut ha començat a quarts d'una del migdia a l'edifici d'obra de Primària i ha acabat al cap de mitja hora als barracons de Secundària situats uns 700 metres, a l'altra banda del poble.

L'institut escola Francesc Cambó de Verges ha tornat a obrir les seves portes aquest dissabte. No ha estat per fer classe, sinó per congregar els alumnes que hi estudien, els seus pares i el personal que hi treballa i reclamar tots junts un nou centre al municipi. El problema ve de lluny. I és que ja fa temps que la comunitat educativa exigeix que tiri endavant el projecte que ja està aprovat, però que ha quedat en un calaix.

Pares, mestres i alumnes reclamen fer un centre que millori l'actual, que ara està dividit en dos edificis, separats l'un de l'altre per 700 metres. Per això, aquest dissabte han volgut reproduir les dificultats en les quals es troben cada dia.

"Hem fet una cadena humana per explicar quin és el recorregut que molts membres de la comunitat educativa han de fer durant la setmana", explica la presidenta de l'AFA IES Francesc Cambó de Verges, Diana Canals.

L'acte ha començat de bon matí amb diverses activitats per a la mainada, com tallers i activitats esportives. A quarts d'una s'ha iniciat la cadena humana des del centre de Primària situat al mig de Verges. Mitja hora més tard ha arribat als afores de la localitat on hi ha els barracons de secundària i on pares, alumnes i mestres han dibuixat un SOS gegant.

Tots plegats consideren "urgent" que es tiri endavant el nou centre i lamenten que tractin els seus fills com "alumnes de segona". Per això, han fet notar el seu malestar amb el departament. "Volem dir-li que s'han equivocat amb nosaltres i que tenen un problema de planificació estratègica", ha assenyalat Canals.

En aquest sentit, la presidenta ha carregat contra Educació perquè considera que "no cuida" els instituts escola que té. "Segueixen dient que en van obrint molt i en fan bandera i nosaltres, que ho som, estem en precari", ha etzibat.

Accelerar el procés


Canals ha lamentat els terminis "tan lents" que tenen i les "males previsions" que hi ha de cara a la construcció del nou centre. Des de l'AFA diuen que tenen "seriosos dubtes" que els actuals alumnes de P3 de l'escola vegin construït el nou centre quan acabin la Secundària.

"Ens estan dient que a sis o vuit anys vista començarà la redacció del projecte, no pas la licitació de les obres. Nosaltres el què volem és que l'alumnat el pugui gaudir tan aviat com es pugui", ha assenyalat Canals.

La demarcació amb el percentatge més alt de barracons


Des de l'AFA IES Francesc Cambó de Verges recorden que la demarcació de Girona és la que més barracons té en percentatge. "El que s'hauria de fer seria plantejar-se realment què ha fallat i que faci números i ens vinguin a veure. Cal més inversió a Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook