Enric Marquès (ERCamb el suport de les formacions de la CUP i la Bisbal En Comú Podem, de tres i un regidor, respectivament. El republicà va obtenir ahir 10 vots a favor dels 17 possibles i formarà un govern que podrà reeditar el del passat mandat. De fet, es tracta de la mateixa coalició d'investidura que l'antic batlle, Lluís Sais, va fer fa quatre anys, però aquesta vegada amb un regidor més que aleshores.

La resta de vots van anar així: tres per al cap de llista de JxCat, Xevi Font, quatre en blanc i cap de nul. Així, Marquès es va proclamar ahir alcalde de la Bisbal en substitució de l'anterior alcalde, el també republicà Lluís Sais.

Pel que fa als resultats, ERC va ser la força més votada en obtenir sis regidors, i la CUP, segona, amb tres. Pel que fa a la resta de formacions, JxCat i el PSC tenen tres regidors i la Bisbal en Comú Podem i Tots per la Bisbal, un regidor.

La majoria de regidors van jurar el càrrec per imperatiu legal amb referències al dret a l'autodeterminació i la defensa als polítics presos, excepte el cap de llista del PSC, Òscar Aparicio.

Després de la votació de l'alcalde, es va cedir el torn de paraula als partits que van coincidir a fer una oposició constructiva els propers anys i felicitar la formació republicana pels resultats. Al seu torn, el nou alcalde de la Bisbal, Marquès, va lamentar la situació política a Catalunya i va reafirmar el seu compromís per «assolir la república catalana».

Per altra banda, pel que fa al cartipàs municipal, el repartiment encara no està definit, però s'ha acordat que el cap de llista de la CUP, Carles Puig, ocupi la segona tinença d'alcaldia, i en els propers dies s'ha de saber si la cap de llista de comuns, Maite Bravo, entrarà a l'equip de govern en l'àrea d'Acció Social.