El socialista Maurici Jiménez va ser investit nou alcalde de Castell-Platja d'Aro i s’Agaró, després de gairebé tres dècades de govern convergent. Amb els nou vots del PSC (5), ERC (3) i la Vall d'Aro en Comú (1), amb qui formarà govern, va guanyar la primera investidura que no venç Joan Giraut des del 91. Des de llavors, Giraut ha tingut l'alcaldia, excepte un parèntesi del 2009 al 2011 per una moció de censura.

El nou batlle va remarcar que el pacte a tres bandes generarà «un govern fort i estable» que buscarà consens amb la resta de grups, les entitats i la ciutadania i que «posarà el poble al centre de totes les decisions» per tirar endavant «un full de ruta ambiciós i realista».

Pel que fa a Giraut, que va guanyar en vots però va empatar a cinc escons amb el PSC, treballarà a l'oposició, juntament amb Som i Cs. El líder de Junts -que es va votar a sí mteix- va subratllar que ser a l'oposició «no és un comiat» i que li «dona una oportunitat per treballar el projecte de municipi des d'una altra visió». «Serem una oposició activa i col·laborarem si ens ho demanen, sobretot amb els projectes que ja hi ha engegats», va avançar després de felicitar Jiménez, amb qui ha compartit els darrers quatre anys de mandat, que han estat «plàcids i productius». Malgrat dir que no volia «qüestionar» el pacte, «perquè és perfectament democràtic», va criticar que Esquerra no havia sigut del tot coherent a l’hora de posar-se d’acord amb els socialistes.

Els dos socis de govern del PSC, van destacar que han unit esforços per formar «un equip cohesionat» i «competent i preparat», en paraules de Montse Rovira (ERC). La futura primera tinenta d’alcalde, que va recordar que Esquerra entra al govern del municipi per primer cop des del 1937, va declarar que «malgrat que alguns poden pensar que es tracta d’un pacte estrany» pel context polític, «nivell local» s’han vist possibilitats «de teixir un projecte comú».

Al seu torn, el comú Pedro Torres -que ocuparà la tercera tinença d’alcaldia- també va afirmar que sumen una majoria «amb superposició de projectes i programes i sense personalismes».