El PSC de Palafrugell ha denunciat la tramitació irregular de sancions de tràfic a diferents carrers de Llafranc., Els expedients haurien acabat prescrivint per passivitat del govern.

El portaveu socialista, Juli Fernández, denuncia que "podem estar en un supòsit de prevaricació administrativa i una gran irresponsabilitat del govern i el seu alcalde".

Els fets es varen produir a l'estiu passat, concretament als carrers Argentina, Brasil, Cuba, Mèxic i Panamà del nucli de Llafranc.

Els expedients corresponen a infraccions per estacionament incorrecte que la pròpia policia local va sancionar.

Durant els mesos de gener i febrer del 2019, el grup socialista va demanar en sessions plenàries a l'alcalde, la relació de les sancions i el seu estat de tramitació per saber si estaven liquidades, recorregudes o anul·lades.

Va ser finalment al ple del mes d'abril que es fa ver entrega de la llista dels expedients, però en cap cas la justificació de la seva correcta tramitació, i per tant, "s'ha produït una passivitat del govern en la gestió de les sancions, que han pogut provocar la prescripció o la caducitat dels expedients, sense la cobertura administrativa que ho pugui justificar", manifesta el PSC.

En aquest sentit, el portaveu socialista lamenta l'actuació del govern en la no tramitació de forma correcta d'aquests expedients, i assenyala que si la voluntat del govern era no sancionar i els fets estaven justificats, la llei contempla el procediment administratiu corresponent, donat que tenim el servei de gestió de sancions externalitat a la Diputació de Girona " Xaloc".