Els operaris de la Brigada Municipal de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí van fer efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí ahir. La mesura s'aplica d'acord amb la restricció dictada per l'Ajuntament, que es mantindrà fins a principis de setembre, durant el període de més alt risc.

Així, l'objectiu és reduir el risc d'inici d'incendi forestal i garantir la seguretat dels béns i la protecció de les persones que viuen en zones properes al bosc. La Brigada de Medi Ambient va instal·lar cinc barreres mòbils i quatre de fixes, més cartells informatius, als principals accessos al massís. Malgrat les restriccions de circulació, l'Ajuntament està expedint autoritzacions a persones o veïns que han d'accedir-hi per motius de residència o feina.

Les conseqüències

La vulneració d'aquestes restriccions, explica el consistori, pot ser sancionada amb multa segons el que determina la tramitació de les infraccions assenyalades a la normativa sectorial de prevenció d'incendis i accés motoritzat al medi natural. La restricció de trànsit al massís del Montgrí s'ha consensuat amb el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter i amb els responsables de prevenció d'incendis de la Generalitat de Catalunya.