L'equip del PSC de Palafrugell, encapçalat per Juli Fernández, critica que el consistori hagi començat a instal·lar i posar en marxa diverses càmeres de videovigilància sense el consens dels veïns i comerciants de la zona.

En un comunicat emès ahir, els socialistes lamenten que durant la campanya electoral l'alcalde, Josep Piferrer (ERC), aturés la instal·lació i ara «tiri pel dret, com sempre han fet, sense escoltar la gent afectada». El comunicat subratlla que aquest gest «posa en perill» l'activitat del comerç i el mercat diari en el municipi. «Nosaltres ho diem perquè hem rebut queixes de veïns de la zona i comerciants», va assenyalar Juli Fernández en declaracions a Diari de Girona. El dirigent va afegir que el consistori «hauria d'actuar amb més consens».

La versió de l'alcalde

El batlle del municipi, Josep Piferrer, va assegurar també en declaracions a Diari de Girona que «això s'ho han inventat». Segons el republicà, l'única càmera que s'ha instal·lat és la del carrer Sant Sebastià: «S'han fet diverses reunions amb els veïns i els comerciants i no hi ha hagut cap queixa», va assegurar Piferrer.

L'Ajuntament té previst instal·lar més càmeres, una de les quals al carrer Tarongetes, tot i que Piferrer va manifestar que això es produirà un cop estigui acabat el nou pla que està estudiant el trànsit i la circulació de vianants al territori.