El passat divendres 21 de juny una comitiva de representants de l'Ajuntament de la Bisbal i de l'Associació de Ceramistes del municipi es va desplaçar fins a la ciutat italiana de Montelupo Fiorentino (Itàlia) per participar en la Fira Anual de Ceràmica.

La fira -una de les més rellevants a escala europea- va propiciar que diversos representants del col·lectiu de ceramistes i el Museu della Ceramica d'aquesta ciutat es reunissin amb la comitiva bisbalenca. El viatge s'emmarca dins el projecte europeu COOP'ART de foment de l'artesania, del qual la Bisbal d'Empordà n'és un dels catorze socis. Té l'objectiu de promocionar i posar en valor els recursos locals i artesanals identitaris del territori de les regions europees que en formen part. A les diverses reunions preparatòries de la candidatura de la Bisbal al projecte COOP'ART de POCTEFA, es va acordar incloure un estudi que permetés establir un nou model de fira de ceràmica per a la ciutat, que començaria el 2020 amb previsió de continuïtat.

Aquest estudi es va presentar el gener passat a la capital baix-empordanesa en el marc de la primera trobada dels socis del projecte. L'estudi recull un conjunt de bones pràctiques en esdeveniments firals de ceràmica en l'àmbit europeu que haurien de ser aplicables a la Bisbal.

Ceràmica al cor de la Toscana

Montelupo Fiorentino és una ciutat propera Florència que, com la Bisbal, acull una artesania vinculada a la ceràmica. Durant anys ha estat el centre de producció de ceràmica de la ciutat de Florència i els objectes fets aquí adornaven les taules de les famílies florentines més importants.