La Policia Nacional ha detingut a Platja d'Aro a un perillós fugitiu

L'any 2018 va protagonitzar un atracament amb armes en un hotel als afores d'Amsterdam on va robar una important quantitat de diamants, que estava valorat en més d'un milió d'euros.

El fugitiu va ser localitzat a Platja d'Aro on s'amagava i comptava amb documentació falsa.

Al detingut li constava una ordre europea de detenció i entrega per delictes econòmics, financers, contra l'ordre públic, la seguretat de l'estat i falsedat documental.

Aquest fugitiu de la justícia holandesa, de 30 anys, pertany a un perillós clan familiar especialitzat en delictes contra el patrimoni.

L'ara detingut va protagonitzar juntament amb altres dos col·laboradors el passat maig de 2018 un robatori amb violència en un hotel situat als afores de la capital holandesa en el qual es van apoderar després d'atracar una dona i colpejar-la d'una considerable quantitat de diamants durant una transacció comercial. Després de l'atracament va fugar-se en un potent vehicle d'alta gamma.

Amsterdam igual que Anvers, segons informa la Policia Nacional, són els mercats de referència a Europa en la compravenda d'aquestes pedres precioses.

La fiscalia de la Regió d'Holanda Nord va iniciar una investigació i es van identificar l'arrestat i una dona com a autors materials dels fets. En el registre que es va practicar en el domicili del principal sospitós ubicat en una petita localitat del sud d'Utrecht es van localitzar dues armes de foc, carregadors i nombrosa munició, si bé no va poder ser localitzat cap dels identificats.

Va canviar d'aspecte

Les indagacions de la policia i justícia holandesa després de l'anàlisi de la documentació intervinguda al domicili apuntaven que aquestes persones podrien ocultar-se en una localitat de la Costa Brava, de manera que a finals del mes de maig van cursar una comissió Rogatòria a la justícia espanyola. En aquesta se sol·licitava la petició de la detenció i la pràctica del registre domiciliari a la zona de Platja d'Aro.

Un cop localitzat i atès que es trobava acompanyat de dues persones més amb trets caucàsics, coneguts delinqüents de la zona i per evitar la seva fugida els actuants van sol·licitar la col·laboració d'agents de Mossos d'Esquadraertanyents a l'ARRO, que es trobaven desplegats pròxims al lloc. Els Mossos van col·laborar activament i eficaçment en la seva identificació i detenció en una concorreguda zona d'oci de Platja d'Aro durant la matinada del 6 de juliol.

Anàlisi dactilar

Tot i que havia canviat el seu aspecte físic i es va identificar als actuants amb documentació romanesa falsa. Finalment, els policies van poder confirmar-ne la identitat mitjançant la seva anàlisi dactilar, resultant ser el perillós fugitiu de nacionalitat holandesa.

Després d'identificar plenament als seus acompanyants es va poder determinar que no tenien relació amb la investigació, ni tenien cap causa pendent.

En el moment de la detenció, l'home va intentar lliurar d'amagat als agents un rellotge de luxe a una dona que l'acompanyava , valorat en més de 15.000 euros. En ser descobert, els policies el van comissar i van cursar la remissió a l'autoritat judicial competent, per si estigués relacionat amb algun dels fets delictius en els quals figura encartat.

Al fugitiu a més, li consten antecedents per delictes d'estafa a Espanya i després de la seva detenció va ser posat a disposició de l'Audiència Nacional qui resoldrà la petició d'extradició.

L'operació policial ha estat desenvolupada per agents de la Policia Nacional adscrits al Grup de Policia Judicial de la Comissaria de Sant Feliu de Guíxols (Girona), en col·laboració amb les autoritats judicials i policials dels Països Baixos. També han col·laborat en la detenció de forma "inestimable", segons informa el CNP els Mossos d'Esquadra.