La Policia Nacional ha detingut a Platja d'Aro un perillós fugitiu holandès. L'any 2018 va protagonitzar un atracament amb armes en un hotel als afores d'Amsterdam, on va robar una important quantitat de diamants que estava valorada en més d'un milió d'euros.

El fugitiu va ser localitzat a Platja d'Aro, on s'amagava i comptava amb documentació falsa. Al detingut li constava una ordre europea de detenció i entrega per delictes econòmics, financers, contra l'ordre públic, la seguretat de l'Estat i falsedat documental.

Aquest fugitiu de la justícia holandesa, de 30 anys, pertany a un perillós clan familiar especialitzat en delictes contra el patrimoni. L'ara detingut va protagonitzar juntament amb altres dos col·laboradors el passat maig de 2018 un robatori amb violència en un hotel situat als afores de la capital holandesa en el qual es van apoderar després d'atracar una dona i colpejar-la d'una considerable quantitat de diamants durant una transacció comercial. Després de l'atracament va fugar-se en un potent vehicle d'alta gamma.

Amsterdam, igual que Anvers, segons informa la Policia Nacional, és el mercats de referència a Europa en la compravenda d'aquestes pedres precioses.

Canviar d'aspecte

La fiscalia de la Regió d'Holanda Nord va iniciar una investigació i es van identificar l'arrestat i una dona com a autors materials dels fets. En el registre que es va practicar en el domicili del principal sospitós ubicat en una petita localitat del sud d'Utrecht es van localitzar dues armes de foc, carregadors i nombrosa munició, si bé no va poder ser localitzat cap dels identificats.

Tot i que havia canviat el seu aspecte físic, es va identificar l'actuant amb documentació romanesa falsa. Finalment, els policies van poder confirmar-ne la identitat mitjançant la seva anàlisi dactilar, i va resultar ser el perillós fugitiu de nacionalitat holandesa.

Després d'identificar plenament els seus acompanyants es va poder determinar que no tenien relació amb la investigació ni tenien cap causa pendent. Al fugitiu, a més, li consten antecedents per delictes d'estafa a Espanya, i després de la seva detenció va ser posat a disposició de l'Audiència Nacional, qui resoldrà la petició d'extradició.

L'operació policial ha estat desenvolupada per agents de la Policia Nacional adscrits al Grup de Policia Judicial de la Comissaria de Sant Feliu de Guíxols, en col·laboració amb les autoritats judicials i policials dels Països Baixos. També hi han col·laborat de forma «inestimable», segons informa el CNP, els Mossos d'Esquadra.