28 de juliol de 2019
28.07.2019
Diari de Girona

SOS Costa Brava insta la Generalitat a comprar una parcel·la a la Pineda d'en Gori

?L'entitat creu que amb aquesta mesura s'evitaria l'especulació en el territori ?L'ens culpa l'alcalde de «no haver fet res» per aturar-ho

27.07.2019 | 23:48
Imatge d'una construcció a la Pineda d'en Gori.

L'associació Salvem la Pineda d'en Gori de Palamós reclama que la Generalitat compri la tercera parcel·la que s'ha posat a la venda fa prop d'un mes. L'objectiu és que el Govern faci efectiu el dret a retracte en el moment en què un constructor es decideixi a adquirir els terrenys per aixecar-hi apartaments turístics de luxe, tal i com està previst.

D'aquesta manera, es podria evitar construir un altre edifici al costat dels dos que ja estan a punt d'enllestir-se i que, tanmateix, l'entitat ha dut als jutjats de Girona juntament amb la plataforma SOS Costa Brava. La portaveu de Salvem la Pineda d'en Gori, Zeta Figa, va recordar als possibles compradors que les dues parcel·les que s'han edificat estan als jutjats i denuncia que l'acalde de Palamós «no va fer res» per evitar que es fessin aquests apartaments.

Nou moviment, doncs, de l'entitat ecologista que des de fa temps lluita per evitar que s'aixequin tres edificis d'apartaments en aquest paratge natural de Palamós. De fet, dues de les construccions estan sota sospita, ja que el jutjat Contenciós Administratiu 2 de Girona estudia el cas, un fet que els ecologistes recorden a tots els interessats: «Si ens donen la raó a nosaltres poden tenir problemes. Jo no compraria res que estigui pendent de judici», va alertar Figa.


Evitar noves construccions

Per tot plegat, l'entitat -que pertany a la plataforma SOS Costa Brava- demana que la Generalitat compri els terrenys de la tercera parcel·la per evitar, així, que ho faci una constructora. Es tracta, doncs, d'exercir el dret a retracte que té el Govern quan un comprador apareix. «Nosaltres volem que s'ho quedi el Govern amb l'objectiu que no es construeixi un nou edifici», va dir Figa, que va assegurar que aquesta maniobra «tindria tot el sentit», ja que d'aquesta manera evitaria que SOS Costa Brava ho hagués de portar als tribunals, com ha fet en les dues parcel·les anteriors.

L'entitat ecologista va tornar a carregar contra l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, a qui van acusar de «no haver fet res» per evitar que s'aixequessin els dos edificis. L'associació reconeix que ara sí que seria molt gran la indemnització que s'hauria de pagar a l'empresa constructora en cas que es declaressin els terrenys com a sol rústic no urbanitzable.

Figa, però, va recordar que ja van advertir el batlle que la llicència d'obres era irregular i que la portarien al jutjats en cas que s'acabés concedint. En aquell moment, assenyala la portaveu, s'hauria pogut aturar l'obra amb una indemnització petita, ja que els edificis no s'haurien construït.

Per tot plegat, des de l'entitat van dir que demanaran responsabilitats en cas que al final la justícia els acabi donant la raó, i es demostri que les dues parcel·les edificades i en la que s'hi estan construint una cinquantena d'apartaments de luxe, juntament amb la tercera pendent de vendre, no són edificables.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook