Un grup de més de 50 voluntaris va recollir ahir quatre contenidors mitjans d'escombraries de la platja de Sant Feliu de Guíxols. L'acció va començar com una convocatòria espontània a través d'Instagram i, posteriorment, va rebre el suport de l'Ajuntament que hi va aportar sacs, guants protectors, la gestió de les escombraries recollides i la comunicació de la iniciativa.

Els voluntaris es van reunir a les vuit del matí al passeig del Mar i allà es van dividir en dos grups que van pentinar la platja des dels dos extrems durant dues hores. A més, també van rebre el suport de quatre submarinistes que van fer la neteja del fons marí.

«Ha estat increïble, no ens esperàvem tanta gent» explica Domènec Grané, un dels promotors de la iniciativa. També, assegura Grané: «Ens ha agradat molt veure tota la gent que ha vingut i la gent que passaven per allà i s'han aturat a ajudar».

De fet, apunta Grané, després de l'acció d'ahir vam fer una reunió de valoració i hem programat tornar a quedar pel dijous vinent al mateix lloc per repetir l'acció.

Altres accions a més municipis

D'altra banda, també aquesta setmana, una trentena de persones van participar dimecres a una recollida de brossa a la platja i als carrers i places de Sa Riera de Begur. Similar a l'acció de Sant Feliu de Guíxols, la iniciativa va ser impulsada per un grup de joves que estiuegen al municipi. A més, són membres de l'Associació de Veïns i Amics de Sa Riera i el seu objectiu és conscienciar del perill de llançar escombraries i la necessitat de respectar el medi ambient. En aquest sentit, els organitzadors manifesten la seva sorpresa especial davant l'important nombre de burilles recollides.